Havalı Tabanca Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir ?

Havalı tabanca bakımı nasıl yapılmalıdır ?

 Havalı tabancaların birçoğu düzenli temizlik gerektirmez. Bunun nedeni geleneksel ateşli silahlardan farklı olarak; havalı tabancanın içeresinde barut, karbon tortuları, mermiler ve metal döküntüleri gibi maddeler bulunmamasıdır.

 Bir havalı tabanca temizlenmeden, binlerce kez atış yapabilir. Ancak her tabancanın belirli bakımlara ihtiyacı vardır ve bu bakımlar silahın ömrünü uzatacaktır.

 Havalı tabanca, çok sayıda parçaya sahip olan mekanik nesnelerdir. Bu tipteki herhangi bir nesne bazı bakımlar gerektirse de, detaylı bir bakıma ihtiyacı yoktur. Hava tabancalar oldukça dayanıklıdır. Yıllar geçtikçe kusursuz bir şekilde çalışabilirler. Havalı tabancalar bazı hususlara dikkat edildiğinde daha iyi performans gösterecektir.

 Havalı tabancanıza bakım yaparken uygulanacak olan ilk adım, silahın kullanma kılavuzunda verilen talimatları okumak ve takip etmektir. Bunun iki önemli nedeni vardır. İlk olarak; kullanma kılavuzu söz konusu model için geçerlidir, bu nedenle bilgiler tamdır. İkincisi ise; okuyacağınız bilgilerin, havalı tabancanız hakkında son derece bilgili olan uzmanlar tarafından hazırlanmış olmasıdır. Kullanma kılavuzundaki bilgileri tamı tamına uygulamak önemlidir. Örneğin; silah pompasına iki damla yağ damlatılmalıdır talimatına uymamak ve daha fazla yağ kullanmak valf aksamını tıkayacaktır.

 Birçok havalı tabancanın parçaları, neme karşı neredeyse hiç su geçirmeyen bir tür dayanıklı kompozit malzemeden yapılmıştır. Bununla birlikte bazı havalı tabancalar, paslanabilecek metalden yapılmış namlu kovanlarına ve pompa mekanizmalarına sahiptir. Bu tip silahların dış metal yüzeylerin özel pas önleyicilerle ovalanması paslanmayı önleyecektir. Paslanmanın meydana gelmemesi için alınacak en iyi önlem, silahın nemden korunmasıdır.

 Hava ve CO2 tabancalarının vanaları da az miktarda yağlayıcıya ihtiyaç duyar. Havalı tabancalar için özel olarak üretilmiş yağlayıcı CO2 tüp kullanarak contalar yağlanmalıdır. Başka yağlar kullanılmamalıdır.

 Havalı tabancalar hava basıncıyla ateşleme yaptığı için, ateşlendiğinde çok küçük parçacıklar namluya girebilir. Havalı tabancanın namlu içi silah temizleme yağı ve harbi ile temizlenebilir.

 Herhangi bir silah temizleme çözeltisinin, hava veya CO2 tabancasının pompa mekanizmasına ve silindir bölmesine girmesine izin verilmemelidir.

 Havalı tabancanızın kabzasına bulaşan kirleri ve tozları silmek için nemli veya yağlı bir bez kullanılabilir. 

 Küçük bakımlar ve dikkatli kullanım ile havalı tabancanızı uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.

 

Havalı Tabanca Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir ?

 Bir havalı tabancayı dikkatsiz kullanmak veya yanlış bakım uygulamak, kullanım ömrünün kısalmasına yol açabilir. Havalı silahlar hassas aletlerdir. Şiddetli bir biçimde düşmesi, aksamındaki parçaların yerinden oynamasına neden olabilir. Ayrıca bazı bölümleri plastikten yapılmış olan silahlar, darbe esnasında kırılabilir.

 Bir tabancanın olması gerektiği gibi hareket etmeyen herhangi bir düğmesini veya kolunu zorlamamak gerekir. Tabancayı kesinlikle sökmeye çalışmamalı, çözülemeyen bir durumda mutlaka tabancanın servisi ile iletişime geçilmelidir.

 CO2 tüplü havalı tabancalarınıza takmış olduğunuz hava tüpünü en geç 1-2 gün içerisinde tamamen bitirip çıkartmanız gerekmektedir. Tüp takılı halde uzun süre bekletmeniz durumunda oringler sertleşir ve hava kaçırmaya başlar.

 Bu hususa dikkat etmeniz durumunda havalı tabancanızı uzun süre sorunsuz kullanabilirsiniz.

 CO2 tüplü havalı tabancalarınızın bakım ihtiyacı için yağlayıcı tüp almanızı tavsiye ederiz. Bu yağlayıcı tüp tabancanızın sürtünmesini aşınmasını en aza indirir, hareketli parçaları yağlar, pratik bakım ile birlikte valf temizliği yapar, parça ömrünü uzatır, düzenli atış yapmanızı sağlar.

 

 

E-BÜLTEN

Kampanya ve haberlerimiz hakkında bilgi sahibi olmak
için lütfen e-bültenimize ücretsiz üye olun!

© 2014- 2023 Temin Doğa Sporları Tekstil Elektronik Sanayi Ticaret Limited Şirketi

Whatsapp Destek
Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.